torsdag 7 januari 2010

Ost&skinkpaj till middag?


Foto: TV4

Antal portioner: 6 Ingredienser
3 3 dl vetemjöl
1 1 krm salt
125 125 g kylskåpskallt smör
1-2 1-2 msk iskallt vatten
Fyllning:
2 2 dl riven ost
2 2 dl strimlad skinka
4 4 ägg
4 4 dl mjölk
salt och malen svartpeppar

Annons:Annons:Annons:Gör så här
1. Lägg i mjöl, smör och salt i en matberedare och kör på full fart i 5–6 sekunder. Häll i det kalla vattnet och kör tills det blir en degboll. Ta upp degen och lägg i en plastpåse, låt den vila i kylskåp i 1 timme.

2. Sätt ugnen på 200° och smörj en pajform. Kavla ut degen och tryck ut den i formen, förgrädda pajskalet i 10–15 minuter.

3. Lägg i strimlad skinka och riven ost. Vispa ihop ägg och mjölk och krydda med salt och svartpeppar. Häll blandningen över osten och skinkan och grädda pajen i ca 40 minuter, tills äggen har stelnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar